İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Oguz Canpolat Anadolu Lisesi

Haz

May

Haz

Okulumuz, 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Erasmus+ Projesi kapsamında Almanya, Avusturya, İsveç ve Finlandiya'daki ortak okullarımızdan gelen öğretmen ve öğrencileri ağırlamıştır. İlk gün tanışma etkinliklerinden sonra,  tüm ortaklar tarafından proje konuları  kapsamında hazırlanan More Than One Story adlı sunumlar izletilmiştir. Ardından okulumuzun müzik grubu OCAL Band ile İsveçli ortak okulumuzun temsilcileri  ortak konser vermişlerdir. İkinci gün, FSM Vakıf Üniversitesinden Prof. Anmar Mohammed dinlerin ortak değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirmiştir. Proje haftası boyunca dinlerin kutsal mekanlarına gezi, Pierre Loti, Tarihi Yarımada ve Dolmabahçe gezisi düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri 8-14 Ekim 2017 tarihinde Erasmus+ F.R.E.E projesi kapsamında gerçekleştirilen 3.proje toplantısı için, Almanya´nın Weiden kentine gitmişlerdir. Öğretmen ve öğrencilerimiz Alman ortağımızın ev sahipliğinde Finlandiya, İsveç ve Avusturya´dan gelen öğretmen ve öğrencilerle çeşitli proje aktivitelerine katılmışlardır.

Mrt

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri, Erasmus+ F.R.E.E. projesi kapsamında  28 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İsveç'in Göteborg kentinde gerekleştirilen  4. Proje toplantısına katılmıştır. Bu kapsamda öğrenciler, mültecilerin farklı Avrupa ülkelerinde karşılaştıkları sorunlar üzerine kendi ülkelerinde hazırladıkları anket sonuçlarını sunmuşlardır. Ayrıca Finlandiya, Almanya, Avusturya ve İsveçli yaşıtlarıyla World Cultural müze ziyareti, broşür hazırlama,konser,  More Than One Story oyun etkinliği ve göçmenlerin sorunları üzerine workshop  çalışmalarına katılmışlardır.

May

Okulumuz, Erasmus+ Projesi kapsamındaki  ikinci okul ziyareti gezisini  23-29 Nisan tarihleri arasında Avusturya'nın Hallein kasabasındaki HTL Hallein okuluna gerçekleştirmiştir. Geziye okulumuzu temsilen Okul Müdürü Erol Kahraman, İngilizce Öğretmeni Zehra Çaylan, Biyoloji Öğretmeni Yasemin Yentur ve 4 öğrencimiz katılmışlardır. Proje haftası boyunca İsveç, Finlandiya, Almanya ve Avusturyalı ortaklarımızla, 'Ezilenlerin Tiyatrosu'ndan yola çıkılarak tiyatro workshopları, grafiti çalışmaları, logo basımı faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Tuz Madenleri ve Salzburg kasabasına da geziler düzenlenmiştir.

Şbt

Okulumuz, 2016-2018 yılları arasında gerçekleşecek olan ´Fundamental Rights in European Education´ başlıklı Erasmus+ projesi kapsaminda ilk öğrenci ve öğretmen hareketliligini 3-9 Şubat tarihleri arasında Finlandiyanın Paltamo kentine yapmistir. Öğretmen ve öğrencilerimiz  Finlandiyada bulundukları bu süre içerisinde Almanya, İsveç, Avusturya ve Finlandiyali ortaklarımızla birlikte proje etkinliklerine katılmışlardır.